Polen

Oost-Polen
Oostpoolse merengebied Mazurië

Polen (PoolsPolska), officieel de Republiek Polen, is een land in Midden-Europa. In het westen wordt het begrensd door Duitsland(Oder-Neissegrens), in het zuiden door Tsjechië en Slowakije, in het oosten door LitouwenWit-Rusland en Oekraïne en in het noorden door de Oostzee en de Russische exclave Kaliningrad.

Polen heeft een oppervlakte van 312.685 km² en een inwonertal van 38.230.080 (2002). De hoofdstad en grootste stad van het land is Warschau. Staatkundig is Polen een parlementaire republiek en een eenheidsstaat, onderverdeeld in 16 woiwodschappen. Polen is lid van een groot aantal internationale organisaties, waaronder de Europese Unie, de Verenigde Naties, de NAVO, de Wereldhandelsorganisatie en de OESO.

de Poolse tweekleurWij richten ons in Polen op de volgende bestemmingen:

  • Krakau
  • West-Poolse laagland
  • Poolse Reuzengebergte en Nedersilezie
  • Bialowieza (laatste Europese oerbos) en Mazurië

Hiernaast – in de navigatiebalk kun je kiezen voor meer informatie over de hierboven genoemde bestemmingen. Per stad of gebied wordt een of meerdere uitgewerkte voorbeeldreizen gegeven.
Verdere staat er aanvullende informatie over door ons gebruikte en aangeraden  accommodaties en excursies.

Groepsreis op maat

Wij organiseren jaarlijks voor vele scholen, bedrijven, verenigingen en andere besloten groepen actieve en culturele en ontspannende reizen naar Polen. In overleg met de klant wordt een op maat gesneden programma samengesteld. Vraag een vrijblijvende offerte aan of kom langs om uw plannen te bespreken.

Heeft u een vraag over de mogelijkheden van uw groep in Polen? Bel ons op 024 37 39 350 of stuur ons uw vraag via onderstaande formulier.