Tsjechië

Tsjechië heeft al lang niet meer de imago van een Oostblokland, het land ademt tegenwoordig moderne Europese geest, vooral de hoofdstad Praag is een pulserend metropool.

Maar vergist u niet, de historie en de tradities zijn overal voelbaar. Neem nou de majestueuze kastelen en burchten, pittoreske steden met hun kleurrijke architectuur en bezoek ook de vele musea en galerijen. En daarnaast is er nog al dat natuurschoon! De bergen nodigen uit voor trektochten, de rivieren voor kanotochten door weidse landschappen.

Tsjechië (Tsjechisch: Česko), officieel de Tsjechische Republiek, is een land in Centraal-Europa. Het land grenst in het westen en noordwesten aan Duitsland, in het noorden aan Polen, in het oosten aan Slowakije en in het zuiden aan Oostenrijk. Sinds 1 januari 1993 vormt Tsjechië een zelfstandig land, daarvoor was het westelijke deel van Tsjechoslowakije.

Praag, zicht op de Karelsbrug en de Praagse Burcht

Een bezoek aan de gouden stad Praag mag natuurlijk niet ontbreken. Maar buiten Praag zijn er talloze steden en natuurgebieden meer dan de moeite waard om te bezoeken. Wij richten ons in Tsjechië met name op:

  • Praag
  • Reuzengebergte (Krkonoše)
  • Boheems Paradijs (Český ráj)
  • Zuid-Bohemen (Sumava, Lipnomeer en Český Krumlov)
  • Ertsgebergte West (Krušné hory) en Westboheemse kuuroorden (o.a. Karlovy Vary)
  • Ertsgebergte Oost (Krušné hory) en Boheems Zwitserland (České Švýcarsko)

Groepsreis op maat

Wij organiseren jaarlijks voor vele scholen, bedrijven, verenigingen en andere besloten groepen actieve, culturele en educatieve reizen naar  Tsjechië. Heeft u een vraag over de mogelijkheden voor uw groep in Tsjechië? Bel ons op 024 37 39 350,  stuur ons uw vraag via onderstaande formulier of kom langs om uw plannen te bespreken.