Vacature: Medewerker reserveringen

Medewerker reserveringen (full time of parttime)

Wij zoeken per direct een medewerker reserveringen (M/V). Een functie met mogelijkheden tot doorgroei.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het telefonisch en digitaal/schriftelijk informeren, adviseren, verkopen van onze reizen. Daarnaast ben je beschikbaar voor back-office werkzaamheden (boekingen verwerken in TourCMS touroperatorsoftware), het up-to-date houden van onze websites en kun je overweg met social media. In overleg ben je inzetbaar bij diverse onderdelen van het gehele bedrijfsproces.

Wij zoeken iemand met passie voor zowel de doelgroep, de bestemmingen als ook voor de toeristische producten die wij aanbieden op www.oostwaarts.nl (maatwerk voor groepen) en www.actief-in-tsjechie.nl (online boekbaar en maatwerk). Hij/zij beheerst de Nederlandse, Engelse en/of de Duitse taal vloeiend in woord en geschrift. Kennis van de Tsjechische en/of Poolse taal is een duidelijke pré.

Een groot deel van de werkzaamheden zal bestaan uit verwerken van boekingen in TourCMS. Daarnaast zal in TourCMS regelmatig gewerkt worden aan het up-to-date houden van prijzen en product content. Voor het werken met TourCMS is enige kennis van HTML belangrijk.

Het werken met TourCMS zul je intern leren. Hieronder enige achtergrondinformatie:

Wij werken met de web based touroperator software van TourCMS. Het pakket heeft een Engelstalige back end.

We would like help in getting our tour products properly set-up in TourCMS.
We will need you to load aspects such as tour names, dates and prices from data we provide and set up the correct configurations for our tour types.

Useful links:

About TourCMS

TourCMS is a simple web-based, cloud-hosted and affordable solution for local and global tours & activities suppliers, distributors and agents of all sizes

http://www.tourcms.com/support/external/sample_job_spec.php?cat=content&spec=Tour%20Configuration

Gewenste vaardigheden en ervaring

 • Het is belangrijk dat je beschikt over een toeristische opleiding (MBO/HBO) en/of achtergrond.
 • Je kunt zelfstandig werken en bent flexibel, accuraat, stressbestendig en klantgericht.
 • Daarnaast kun je goed overweg met standaard Office applicaties.
 • Tekst editen (schrijven, vertalen, herschrijven, opmaken), HTML, Google analytics, inzicht in beprijzen van toeristische producten, ervaring met web based touroperator pakketten en/of CMS (bijvoorbeeld WordPress).

Denk je dat je voldoet aan bovenstaande eisen en heb je geen 9 – 5 mentaliteit, hou je van werken in een klein team? Dan nodigen we je uit om een motivatiebrief met CV te sturen. We nodigen je graag uit voor een oriënterend gesprek. Wij bieden jou de kans om veel te leren in een dynamische organisatie tegen een marktconform, salaris, afhankelijk van je opleiding en ervaring.

Stuur nu jouw motivatiebrief voorzien van C.V. naar: info@oostwaarts.nl t.a.v. Luit van Hunenstijn. Voor meer informatie neem contact op via 024 37 39 350

Klimlocatie nabij Litoměřice

Theresienstadt, de kleine vesting.
Theresienstadt, de kleine vesting.

De nieuwe klimlocatie nabij Litoměřice is inmiddels geprepareerd. De scholen die een combinatie willen maken met bezoek aan Theresienstadt kunnen er vanaf nu terecht. Dit geldt met name voor schoolgroepen die vanuit Praag een dagtrip maken naar Theresienstadt maar zeker ook voor de scholen die kiezen voor Ertsgebergte en Boheems Zwitserland als uitvalsbasis voor hun schoolreis.

Schoolgroepen hebben na de excursie naar Terezin vaak behoefte aan een activiteit waarbij de leerlingen hun energie kwijt kunnen en hun indrukken kunnen verwerken. Het klimmen op natuurrotsen is een bewezen methode die zorgt voor zowel groepsgevoel als voor een gevoel van ontlading waar de leerlingen vaak een grote behoefte aan hebben. Hetzij bewust hetzij onbewust.

Er zijn diverse niveau’s mogelijk. Differentiatie binnen de groep is goed mogelijk. Het klimmen neemt circa een dagdeel in beslag en we kunnen groepen tot maximaal 6o deelnemers aan op de locatie.

Je moet wel een dikke kilometer te voet naar de klimlocatie vanaf daar waar de bus de groep kan afzetten maar dat mag geen bezwaar zijn 🙂

De hoogste rotsen gaan tot circa 92m en zijn van een behoorlijk hoog niveau. Er zijn verder klimplekken van vele niveau’s zoals je hieronder goed kunt zien.

Combinaties kunnen gemaakt worden met een fotospeurtocht in Litoměřice of een trekking / orienteering met teamspirit opdrachten / schatzoeken – geocaching met GPS ontvangers. Er zijn vele mooie en uitdagende natuurgebieden in de omgeving. Wij adviseren graag.

klimlocatie nabij Litoměřice en Theresienstadt
klimlocatie nabij Litoměřice en Theresienstadt
klimlocatie nabij Litoměřice en Theresienstadt
klimlocatie nabij Litoměřice en Theresienstadt
klimlocatie nabij Litoměřice en Theresienstadt
klimlocatie nabij Litoměřice en Theresienstadt
klimlocatie nabij Litoměřice en Theresienstadt
klimlocatie nabij Litoměřice en Theresienstadt
klimlocatie nabij Litoměřice en Theresienstadt
klimlocatie nabij Litoměřice en Theresienstadt
klimlocatie nabij Litoměřice en Theresienstadt
klimlocatie nabij Litoměřice en Theresienstadt
klimlocatie nabij Litoměřice en Theresienstadt
klimlocatie nabij Litoměřice en Theresienstadt
klimlocatie nabij Litoměřice en Theresienstadt
klimlocatie nabij Litoměřice en Theresienstadt
klimlocatie nabij Litoměřice en Theresienstadt
klimlocatie nabij Litoměřice en Theresienstadt
klimlocatie nabij Litoměřice en Theresienstadt
klimlocatie nabij Litoměřice en Theresienstadt

werkweek Tsjechie met kortste aantal te reizen kilometers

Optimalisatie reistijd doorslaggevend bij keuze bestemming?

elbe-sandstone-mountains-268228_640Wij krijgen regelmatig de vraag van docenten wat nu zoal de verschillen zijn tussen de werkweek programma’s in West-Bohemen (Ertsgebergte, Boheems-Saksisch Zwitserland), Noord-Bohemen (Boheems Paradijs, Reuzengebergte) en Centraal Bohemen (regio rond Praag). In al deze gebieden worden namelijk wat betreft inhoud en prijs vergelijkbare programma’s aangeboden. Op onderdelen zijn er echter best grote verschillen. Een van de verschillen wil ik hier uitlichten: de reistijd.

De keuze voor een bepaald gebied of voor een bepaalde organisatie blijft natuurlijk voor een groot deel subjectief. Maar er zijn ook objectieve criteria waarop je je keuze kunt baseren. ​Het aantal af te leggen kilometers en de daarmee samenhangende reistijd wordt hierin steeds belangrijker.

Harz sport 24In het voorjaar van 2016 gaan wij daarom starten met een nieuwe programma-opzet waarbij het ​aantal​ ​​af te leggen kilometers geoptimaliseerd is zonder concessies te doen aan de inhoud en de mogelijkheid tot differentiatie binnen de groep.

Uitgangspunt is een actief programma met een excursie naar Theresienstadt en een volle dag in Praag met  ​de ​mogelijkheden voor interne differentiatie. Het programma gaat er als volgt uitzien:

PROGRAMMA: BOHEEMS-SAKSISCH ZWITSERLAND EN PRAAG

​Dag​ 1​: vertrek vanuit school. ​Onderweg rodelen. ​Aankomst op plaats van bestemming.
​Dag​ 2​: trekking ​door geologisch wereldwonder Tisá of nationaal park Boheems-Saksisch Zwitserland.
​Dag​ 3​: bezoek KZ Theresienstadt, klimmen en abseilen op natuurrotsen (supermooie plek).
​Dag​ 4​: bezoek aan Praag. Nachtrit terug.
​Dag 5: aankomst op school in de loop van de ochtend.

Voordelen:

 • Vanwege de korte reistijd op de heenreis bestaat er de mogelijkheid om een excursie of activiteit op de heenreis in te plannen, bijvoorbeeld rodelen.
 • Heenreis, terugreis en lokale excursies nagenoeg geheel autobaan.
 • Relatief veel tijd in Praag omdat ​deze excursie als dagtrip wordt georganiseerd.
 • Statistisch ​gezien de ​beste weersomstandigheden​ (belangrijk voor outdoor klimmen!)​.
 • Hoge ​”​wow factor​”​ wat betreft landschap​sbeleving​.
 • ​Totaal slechts 1750 kilometer gerekend vanuit Arnhem.
 • Verreweg het minste aantal buskilometers van alle mogelijke vergelijkbare varianten.
 • Laagste​ ​prijs van alle mogelijke vergelijkbare varianten.

arena-floss6

Nadelen:

 • Beperkte keuze wat betreft outdoor activiteiten in gebied rond Theresienstadt​.​
 • Voor groepen die geen excursie naar Theresienstadt plannen is dit geen optimaal programma​.​

Meer informatie op: http://www.oostwaarts.nl/bestemmingen/tsjechie/boheems-zwitserland/

​Uiteraard gaan we ook in ​het ​schooljaar 2015/2016 door met alle programma’s zoals we die al jaren tot tevredenheid organiseren.

Graag beantwoord ik al jullie vragen of maak een vrijblijvende offerte ​voor ​jullie specifieke groep ​op basis van een van de regio’s​ of steden​ uit ons portfolio.

[mappress mapid=”34″]

Disco in Berlijn voor schoolgroepen

The First Club Putting Extra Emphasis On SECURITY, CONTROL, FUN And LOW-COST Entertainment For School Groups!

Concept

Disko

Only pre-registered visiting groups to Berlin or Munich who are accompanied by a teacher will be admitted to the club. This policy will be enforced by the D light staff and professional doormen. The club also has a reliable alcohol control system. On arrival, the teacher decides the number of alcoholic beverages their students are allowed to drink (0 to max. 3 glasses of beer, wine or sparkling wine).

Low Prices

The entrance fee of € 5.50 per student (€ 6,50 as of January 2016), the prices for drinks and the price for use of the cloak room stay within the budget of young people.

Teachers have free entrance (3 free drinks included) and can relax in a separate private lounge.

DJ

Fun!

Our DJ’s know the favourite music of teenagers. They also like to play requests at the turntables.

beperkte garantie SGR voor scholen en verenigingen

SGR niet geldig als je zelf als reisorganisatie optreedt

We adviseren u altijd een vakantie te boeken bij een reisorganisatie die is aangesloten bij de SGR. Personeelsvereniging Potpouri heeft dit gedaan, maar toch kregen zij hun kosten niet vergoed. Wat ging er mis?

 • Zodra u zelf zaken toevoegt aan een geboekte reis, dan noemen ze dat handelen op eigen naam. U wijzigt een bestaande reis, waardoor er een nieuwe reis ontstaat. Op deze manier treedt u op als reisorganisator en is uw reis niet meer gedekt door de SGR.

Wat kunt u doen om dit te voorkomen?

 • Controleer als u uw reis boekt bij de SGR of deze reis gedekt is in het geval van een faillissement.
 • Boek uw reis direct bij de reisorganisatie en treedt zelf niet op als tussenpersoon op.
 • Voeg geen eigen elementen aan een reis toe, zonder goed te controleren of u dan nog steeds goed verzekerd bent.

Bron: http://www.groetenvanmax.nl/uitzending/groeten-van-max-maandag-2-juni-2014/

Oostwaarts heeft op dit moment de volgende vacatures

Oostwaarts/Actief in Tsjechië heeft op dit moment de volgende vacatures beschikbaar:

Stagiaire, per eind mei 2016

Stage lopen? Wij zijn een Erkend Leerbedrijf.
Wij zijn een door de het ministerie van Onderwijs officieel Erkend Leerbedrijf. Wil je stage lopen in een dynamische omgeving, ben je leergierig en heb je geen 9 – 5 mentaliteit?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en representatieve collega.
Kennis in woord en geschrift van Engels is vereist, daarnaast is kennis van MS Office en social media als Twitter en Facebook een pré.

Wij bieden: je de kans om veel te leren bij een innovatieve, inspirerende organisatie. Ben je een doorzetter, kun je zelfstandig werken en wil je kennis opdoen over de reisbranche? Herken jij jezelf hierin en ben je op zoek naar een leuke stageplaats en volg je een toeristische opleiding in de regio rond Nijmegen? Dan nodigen we je uit om – in overleg met je stagebegeleider – een motivatiebrief met CV te sturen. We nodigen je graag uit voor een oriënterend gesprek.

Oostwaarts is geaccrediteerd door Kenwerk als Erkend Leerbedrijf.

SBB

Toeristenbelasting in Berlijn vanaf 2013?

Berlin-Touristen sollen ab 2013 eine City-Tax zahlen

Die Rot-Schwarze Regierungskoalition in Berlin hat die Bettensteuer für Besucher beschlossen. Verhindern könnte sie nur noch der Protest der Hoteliers.

Zimmermädchen macht Hotelbett

Fünf Prozent vom Übernachtungspreis soll die City-Tax betragen. © dpa

Wer eine Reise in die deutsche Hauptstadt plant, sollte dies möglichst bald tun. Denn ab 2013 sollen Touristen pro Übernachtung eine zusätzliche Steuer von fünf Prozent auf den Preis entrichten. Auf diese sogenannte City-Tax haben sich die Berliner SPD und CDU bei ihren Koalitionsverhandlungen geeinigt. Die Einnahmen aus der “Bettensteuer” von etwa 20 Millionen Euro sollen der Tourismuswerbung zugute kommen.

Allerdings haben Berliner Hoteliers bereits angekündigt, notfalls gegen die City-Tax zu klagen. “Wir werden uns mit allen zur Verfügung stehenden Mitteln dagegen wenden”, sagte Thomas Lengfelder, der Hauptgeschäftsführer des Hotel- und Gaststättenverbands (Dehoga) Berlin. Die geplante Abgabe auf Hotelübernachtungen sei ungerecht, weil sie andere nicht belaste, die auch vom Tourismus-Boom profitieren: Seien es Taxi-Fahrer, der Einzelhandel oder Kultureinrichtungen. Der Verband befürchtet, dass die City-Tax vor allem kleine Hotels in Berlin zum Aufgeben zwingt.

bezoek eens een vakbeurs tijdens de excursie

Om wat extra inhoud te geven aan de buitenlandse excursie bezoeken sommige scholen een vakbeurs. Volgens ons is dit voor schoolgroepen een uitstekende manier van leren in de praktijk! Je combineert taal, vakkennis en communicatie in een onderdeel. Voor schoolgroepen gelden vaak zeer gereduceerde prijzen.

In veel vakgebieden, van mode tot landbouw zijn er interessante beurzen te bezoeken. Wij adviseren u graag.

Hier alvast enkele toonaangevende beurzen in Centraal Europa: