Paintball Vidochov

Paintball is een moderne, snel evoluerende adrenaline sport, die meer dan alleen snelheid, behendigheid, sterkte en een goede fysieke conditie vereist. Voor indoor paintball is ook een tactisch denkvermogen nodig terwijl je je hoofd koel houdt. Je zult vreugde en euforie beleven van de overwinning maar ook teleurstelling, als je erachter komt hoe gemakkelijk het kan zijn om te verliezen.

Gross-Rosen Museum in Rogoźnica

Visiting the territory of the former concentration camp and exhibitions in the Museum takes minimum 2 hours. According to the disposition of the Minister of the National Education, children to the age of 13 years are not permitted to visit Memorial Sites. Pupils should be visiting the Museum under the adults’ care.

Vesting Dobrošov

Het artilleriefort in aanbouw, een onderdeel van de Tsjechoslowaakse grensversterking uit de jaren 1935-38, met een expositie van een zeer ruim souterrain. De bedoeling van het fort was het bestrijken van het Náchod dal.

Educatieve route in de stad Horice

De route over het natuurpad Krkonose a Podkrkonosi biedt de mooiste en grootste bezienswaardigheden in Horice, het plein met stadhuis, de beeldhouwschool en de heuvel Gothard. De route werd in 2009 opgericht, er zijn 13 informatieboorden in de stad en in de omgeving. De route kunt u zelf bepalen, in het informatie centrum in Horice kunt u een plattegrond verkrijgen en zelf bepalen hoe uw route zal volgen.

De Granát Turnov

De Boheemse granaat is een transparante mineraal met een dieprode kleur. De Granát Turnov is ’s werelds grootste producent van de granaat sieraden. De nieuwste productietechnieken voor de creatie en productie van nieuwe modellen worden hier gebruikt.

Zoo Děčín

De dierentuin is opgericht in 1949 en had oorspronkelijk een oppervlakte van ongeveer 8 hectare toegewezen. Slechts 2 hectare werd in eerste instantie gebruikt. In zijn vroege jaren waren er ongeveer 50 diersoorten, vooral avifauna en kleine zoogdieren, voornamelijk inheemse soorten. Geleidelijk zijn de verschillende diersoorten uitgebreid naar 150 diersoorten tegenwoordig op 6 ha.

Zoopark Chomutov

De dierentuin is opgericht in 1975. Er zijn meer dan 160 diersoorten. De 112 ha grote dierentuin is de grootste in Tsjechië. Dagelijks geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur.